Vrouwelijke ejaculatie: feiten en fabels

Er bestaan veel waarheden en onwaarheden over de vrouwelijke ejaculatie. Nog steeds wordt er veel onderzoek naar dit onderwerp verricht en ontstaan er nieuwe inzichten in wat er wel en niet waar is over squirten. Wil je weten hoe het met de kennis van nu zit, lees dan onderstaande feiten en fabels eens rustig door.

 

Squirt-vocht is eigenlijk gewoon urine?
Gedeeltelijk, ja: als vrouwen spuitend klaarkomen lozen ze feitelijk ook een deel urine. Waarschijnlijk is er over dit vraagstuk omtrent squirten de meeste onenigheid, lees maar eens wat oudere artikelen over dit thema. Recent onderzoek met meerdere vrouwen gaf recent echter meer duidelijkheid. De urine van deze vrouwen werd getest voor, tijdens (het ejaculatie-vocht dus) en na de seks. En wat bleek: de samenstelling van de afgenomen vloeistoffen was voor een groot deel identiek. Zoals wellicht bekend, drukt de opgezwollen G-Spot tegen de blaas, voordat dat de vrouw tot een spuitend hoogtepunt komt. Dit heldere en geurloze vocht, is direct afkomstig uit de blaas en bevat naast prostaat-afscheiding (ja, vrouwen hebben deze ook) ook een deel “gewone” urine. Bij vrouwen die niet spuitend maar druppelend ejaculeren, bevat de substantie vooral prostaat-afscheiding. Deze is vaak wat witter van kleur. Het is dus voor een deel waar dat de vrouw urineert tijdens het squirten. Laat het je echter vooral niet afschrikken en blijf er vooral van genieten!

 

Ook voor mannen is squirten geweldig
Of het nou komt door de vele pornofilms waar er lustig op los wordt gesquirt, door de mystiek en onbekendheid rond de vrouwelijke ejaculatie, of door de hogere moeilijkheidsgraad van het kunnen laten spuiten van de vrouw; voor een man voelt het als een enorme overwinning als hij zij partner spuitend kan laten klaarkomen.

 

Na het squirten is een vrouw vruchtbaarder
Natuurlijk kan een vrouw niet bevrucht worden met haar eigen vocht, maar het regelmatig lozen van veel vocht (bijvoorbeeld door te squirten), vergroot de kans dat ze bevrucht kan worden.

 

Er is geen eenduidige manier om spuitend klaar te komen

Misschien een inkoppertje, maar dit moet toch even genoemd worden. Over het algemeen leidt de juiste stimulatie van de G-Spot en de zone daaromheen uiteindelijk tot een spuitend orgasme. Het verschilt echter per persoon hoe je tot het gewenste resultaat komt. Zacht strelen? Hard stoten? Vingers of speeltjes? Tegelijkertijd stimuleren van de clitoris? Allemaal technieken die, eventueel gecombineerd, tot een spuitend orgamse kunnen leiden. Gelukkig is elk lichaam anders, ontdek wat voor jou wel of niet werkt. Kijk voor geschikte seksspeeltjes eens bij de dildo tips.